Soczyste i wyraziste w smaku pulpety rybne. Idealnie smakują z sosem pomidorowym lub koperkowym.

składniki:
- 600 g filetów z ryby
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 białko
- czerstwa bułka
- 1/2 szklanki mleka
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
przyrządzanie:
- Rybę pokroić w kawałki, posypać solą i pieprzem oraz polać sokiem z cytryny.
- Włożyć na pół godziny do lodówki.
- Cebulę posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oleju.
- Bułkę namoczyć w mleku. Zemleć razem z rybą.
- Dodać jajko, białko, cebulę. Wyrobić na gładką masę.
- Całość przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie formować pulpety.
- Każdy obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.