Te pyszne tartakletki to świetny pomysł na deser na koniec lata. Słodko-kwaśne połączenie zaskakuje, a ich wygląd zachwyca!
składniki:
- 125 g masła
- 125 g mąki
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 125 g cukru pudru
- 2 jajka
- 2-4 łyżki mleka
- 125 g porzeczek
przyrządzanie:
1. Masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i jajka zmiksować na gładką masę. Dodać mleko.
2. Dodać porzeczki i wymieszać całość.
3. Masą napełnić formy do babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 25 minut.
4. Jak ostygną posypać cukrem pudrem i ozdobić porzeczkami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















