Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Ramadan w Restauracji Maho

Ramadan w islamie przypada na dziewiąty miesiąc muzułmańskiego kalendarza. W tym roku trwa on od 11 sierpnia do 9 września. Jest to okres postu, w którego trakcie muzułmanie zobowiązani są do powstrzymywania się od jedzenia i picia w ciągu dnia. Po zachodzie słońca spożywają oni posiłek o nazwie iftar, a przed świtem suhur. Warszawska Restauracja Maho z okazji ramadanu przygotowała specjalne ramadanowe menu.

Ramadan to szczególny czas dla każdego muzułmanina. Jest to trzydziestodniowy, restrykcyjny post, z którego zwolnieni są tylko nieliczni. Polega on na powstrzymywaniu się od jedzenia i picia przez cały dzień, od świtu do zmierzchu. Ale już po zachodzie słońca rozpoczyna się ucztowanie, mają wówczas miejsce uroczyste kolacje w otwartych przez całą noc restauracjach. Jedzenie obowiązujące w tym czasie różni się nieco od potraw spożywanych na co dzień. Z okazji ramadanu restauracja Maho przygotowała specjalne dodatkowe menu. Do 9 września każdy może spróbować zawartych w nim wyjątkowych potraw.

W czasie ramadanu Restauracja Maho poleca chude grillowane mięsa takie jak jagnięcina, cielęcina czy kurczak. Ucztę jednak warto rozpocząć od przystawek bogatych w warzywa, między innymi nadziewane mięsem bakłażany, a także świeże pomidory, ogórki, oliwki. W menu znajdziemy również zupę z czerwonej soczewicy z sosem chilli. Na deser warto spróbować baklavę czyli słodkie ciasto francuskie z orzechami i syropem miodowym, bądź też deser z kaszy albo budyń. Przysmaki te trudno nazwać postnymi – przypominają bardziej uroczysty i świąteczny obiad. Wynika to z tego, że posiłek musi być solidny, aby dostarczał poszczącym sił na cały kolejny dzień .

Restauracja Maho to pierwsza prawdziwa turecka restauracja w Warszawie. Serwowane w niej są oryginalne specjały z Turcji. Lokal mieści się przy Alei Krakowskiej 240/242. Restauracja jest przestronna, posiada 120 miejsc z wydzielonymi częściami dla palących i niepalących. Z myślą o najmłodszych klientach został też przygotowany kącik zabaw. Restauracja zaprasza codziennie od godziny 10 do 23. W lokalu można płacić kartą.