Steki to niskokaloryczne mięso, bardzo sycące idealne dla dbających o linię. Oto 5 najpopularniejszych w Polsce rodzajów steków.
- Tournedos: plastry ze środkowej części polędwicy, waga 60- 80 g. Jedna porcja to 2 sztuki.
- Filety mignon: waga 60-80 g, z cieńszej części polędwicy.
- Chateaubriand: gruby plaster polędwicy, smażony na ruszcie.
KOLEJNE RODZAJE>>>>>>>>>>>
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















