Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Dietetyczne ciasto z białej fasoli i bananów

Dietetyczne ciasto z białej fasoli i bananów

KUKURYDZA- 8 smacznych przepisów

KUKURYDZA- 8 smacznych przepisów

Zdrowa sałatka dodająca energii- prosty przepis

Zdrowa sałatka dodająca energii- prosty przepis

PANCAKES- 15 pomysłów na podanie słodkich placuszków

PANCAKES- 15 pomysłów na podanie słodkich placuszków

+10 pomysłów na serwowanie FRYTEK

+10 pomysłów na serwowanie FRYTEK

Śniadanie w 3 minuty- granola pod białą chmurką

Śniadanie w 3 minuty- granola pod białą chmurką

8 wariacji na temat ŚLEDZIA

8 wariacji na temat ŚLEDZIA

Tort Mocca- bez pieczenia

Tort Mocca- bez pieczenia

Witamina B2 (ryboflawina)- 4 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!

Witamina B2 (ryboflawina)- 4 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!

Polewa rumowa do ciast- tylko 3 składniki!

Polewa rumowa do ciast- tylko 3 składniki!

Majonez wegański bez jajek! HIT!

Majonez wegański bez jajek! HIT!

Pasta jajeczna – 3 sprawdzone przepisy

Pasta jajeczna – 3 sprawdzone przepisy

Witamina B1 (tiamina)- 4 najważniejsze informacje

Witamina B1 (tiamina)- 4 najważniejsze informacje

Limonkowy sernik z mascarpone

Limonkowy sernik z mascarpone

Sos holenderski do jajek, mięsa

Sos holenderski do jajek, mięsa

Jajka po benedyktyńsku

Jajka po benedyktyńsku

Rogaliki drożdżowe nadziewane- prosty przepis, udają się każdemu!

Ekspresowe rogaliki nadziewane, bardzo prosty przepis z zeszytu babci. Każdemu wychodzą!   

składniki:

  • 10 dag drożdży
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 jajko do smarowania rogalików przed pieczeniem
  • 3 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego

przyrządzanie:

  • Z drożdży, mleka, 2 łyżek mąki i 2 łyżek cukru, zrób rozczyn i pozostaw do wyrośnięcia, w ciepłym miejscu
  •  Następnie połącz z pozostałymi składnikami i dobrze wyrób
  • Z powstałego ciasta uformuj rogaliki i nadziej je według uznania- polecamy nutellę lub powidło śliwkowe
  • Tak powstałe rogaliki posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz na złoto, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
loading...