Upieczenie rogalików nie było nigdy prostsze! Ten przepis kulinarny pokarze Ci jak łatwo i szybko przygotować pyszne rogaliki z nadzieniem owocowym.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego niemrożonego
- Dżem owocowy
- Białko jajka
- Cukier
Przygotowanie:
- Z ciasta francuskiego wycinamy równe kwadraty. 1 bok smarujemy dżemem. Kwadraty zwijamy po przekątnej, zaczynając od posmarowanej strony i zaginamy brzegi formując rogaliki. Układamy na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem.
- Rogaliki pieczemy w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













