Pyszne, zdrowe i pożywne danie. Oryginalna propozycja na obiad zamiast tradycyjnych kotletów. Przepis kulinarny dość łatwy do wykonania – nawet amator poradzi sobie z przygotowaniem roladek. Roladki najlepiej smakują ze świeżym szpinakiem!
Składniki:
- 4 filety z piersi indyka
- ząbek czosnku
- 1 cebula
- 25 dag. świeżego szpinaku
- olej z pestek winogron
- 4 plastry szynki wędzonej
- 4 plastry żółtego sera
- pieprz czarny
Przygotowanie:
Filety rozbij na cienkie plastry i posyp pieprzem. Na rozgrzanym na patelni usmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek, a następnie dodaj szpinak i smaż kilka minut. Na plastrach mięsa układaj kolejno mieszankę z patelni, plaster szynki i plaster sera żółtego. Zwiń roladki i zawiń nitką aby się nie rozpadły. Roladki obsmaż z każdej strony na oleju z pestek winogron. Przełóż do naczynia żaroodpornego i polej pozostałym tłuszczem. Piec 20 minut w temp. 200 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













