Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Roladki z boczku, koziego sera i szpinaku

Chcesz przywitać swoich gości szybką i smaczną przekąską? Spróbuj przyrządzić roladki z boczku z kozim serem i szpinakiem! - Pycha!

salad-210717_1280

liczba porcji: 2 osoby

składniki:

  • ulubiona zieleninka (rukola, szpinak, sałata)
  • garść szpinaku
  • 25 dag koziego sera w 1 kawałku
  • 15 dag wędzonego boczku
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny

przyrządzanie:

  • Zieleninkę dokładnie myjemy, suszymy i układamy na talerzach.
  • Ser kroimy na 8 podłużnych kawałków.
  • W każdy kawałek sera staramy się delikatnie wbić po dwa listki szpinaku.
  • Na plasterki boczku kładziemy kawałki koziego sera ze szpinakiem i dokładnie je owijamy mięsem. Możemy spiąć wykałaczką.
  • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 *C, do momentu aż boczek zrobi się chrupiący, a ser zacznie powoli się rozpuszczać (jeśli boisz się, że ser Ci wycieknie podczas pieczenia, możesz przedtem podsmażyć odrobinę boczek, dzięki czemu szybciej się zapiecze).
  • Upieczone roladki połóż na sałacie.
  • Oliwę oraz sok z cytryny mieszamy z solą i pieprzem. Polewamy roladki i sałatę.

 

Zobacz też przepis na: Ziemniaki nadziewane papryką i koperkiem