Świetna propozycja dla wszystkich wegetarian i tych, którzy lubią zdrowe przekąski. Zda również egzamin na każdej imprezie jako snack.
składniki:
- cukinia: 2 szt.
- ser pleśniowy: 100 g
- serek śmietankowy: 100 g
- zielona pietruszka: 0,5 pęczka
- masło : 1 łyżka
- musztarda : 1 łyżka
- oliwa z oliwek : 4 łyżki
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
Cukinie myjemy (nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry. Sery mieszamy ze sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę. Nakładamy po niewielkiej porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej. Po zrolowaniu wszystkich cukinii, wkładamy je na 15 minut do piekarnika.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy