Bardzo ciekawa i oryginalna propozycja na przekąskę.

składniki:
- 8 jajek
- 4 liście kapusty pekińskiej
- 8 plasterków szynki konserwowej
- papryka
- oliwki
- kiszony ogórek
- 3 ząbki czosnku
- łyżka śmietany
- 3 łyżki majonezu
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu przekrój na pół. Zrób sos czosnkowy.
- 3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i połącz z 1 łyżką śmietany i 3 łyżkami majonezu.
- Na połowie liścia kapusty pekińskiej połóż plaster szynki, posmaruj sosem czosnkowym, połóż połówkę jajka i zwiń w rulonik. Możesz ozdobić je papryką, ogórkiem kiszonym i oliwką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














