Jak odmienić tradycyjny niedzielny rosół? Co dodać do zupy, by wyczarować jej nową i niepowtarzalną wersję? Spróbujcie wrzucić do bulionu pulpety mielone, a otrzymacie danie dwa w jednym!

składniki: 
- ok. 1,5 kg mięsa wołowego na rosół
- 2 nieduże pietruszki
- kawałek selera
- mały por
- 2 marchwie
- cebula
- 1-2 suszone grzybki
- kwiat lub gałka muszkatołowa
- 30 dag mięsa drobiowego
- łyżka masła
- kromka bułki
- 2 żółtka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














