Lekkie danie na każdą porę dnia.
składniki:
- 4 filety rybne
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki pieprzu czosnkowego
- cukinia
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera feta
- 40 g marynowanych kaparów
- 50 g boczku pokrojonego w kostkę
- 8 papryczek chilli
przyrządzanie:
- Ryby skropić sokiem z cytryny, posypać odrobina pieprzu czosnkowego. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Cukinię obrać i pokroić w plastry.
- Pomidory przekroić na pół. cebule pokroić w plastry, czosnek rozgnieść. Warzywa wymieszać z fetą, kaparami i pokrojonym boczkiem, doprawić.
- Podzielić na 4 porcje i rozłożyć na 4 dużych kawałkach folii aluminiowej.
- Na każdej porcji warzyw położyć 1 rybę a na niej 2 strąki chilli. Zawinąć w folię, piec w rozgrzanym piekarniku 20-30 minut. Można podawać z chrupiącym chlebem.