Lekkie danie na każdą porę dnia.

składniki: 
- 4 filety rybne
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki pieprzu czosnkowego
- cukinia
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera feta
- 40 g marynowanych kaparów
- 50 g boczku pokrojonego w kostkę
- 8 papryczek chilli
przyrządzanie:
- Ryby skropić sokiem z cytryny, posypać odrobina pieprzu czosnkowego. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Cukinię obrać i pokroić w plastry.
- Pomidory przekroić na pół. cebule pokroić w plastry, czosnek rozgnieść. Warzywa wymieszać z fetą, kaparami i pokrojonym boczkiem, doprawić.
- Podzielić na 4 porcje i rozłożyć na 4 dużych kawałkach folii aluminiowej.
- Na każdej porcji warzyw położyć 1 rybę a na niej 2 strąki chilli. Zawinąć w folię, piec w rozgrzanym piekarniku 20-30 minut. Można podawać z chrupiącym chlebem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














