Aromatyczna sałatka- połączenie owocu i mięsa.

składniki: 
- mix sałat
- 100 g ricotty
- pomarańcza
- pół granatu
- kawałek pikantnej kiełbasy chorizo
- pieczywo
- 3 łyżki octu winnego
- łyżeczka suszonego estragonu
- sól morska
- pieprz
przyrządzanie:
- Pomarańczę obierz ze skórki i usuń błonki, podziel na kawałki.
- Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj ricottę, oprósz wszystko delikatnie solą, dodaj pomarańczę i nasiona granatu.
- Oliwę z syropem klonowym i octem winnym wymieszaj w miseczce. Sos dopraw estragonem, sola i pieprzem.
- Kiełbaskę pokrój na cienkie plasterki i smaż na małym ogniu przez kilka minut, aż będzie chrupiąca. Zdejmij z patelni i rozłóż na sałatce.
- Polej sałatkę sosem i aromatycznym tłuszczem z patelni. podawaj z pieczywem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














