Aromatyczna sałatka- połączenie owocu i mięsa.
składniki:
- mix sałat
- 100 g ricotty
- pomarańcza
- pół granatu
- kawałek pikantnej kiełbasy chorizo
- pieczywo
- 3 łyżki octu winnego
- łyżeczka suszonego estragonu
- sól morska
- pieprz
przyrządzanie:
- Pomarańczę obierz ze skórki i usuń błonki, podziel na kawałki.
- Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj ricottę, oprósz wszystko delikatnie solą, dodaj pomarańczę i nasiona granatu.
- Oliwę z syropem klonowym i octem winnym wymieszaj w miseczce. Sos dopraw estragonem, sola i pieprzem.
- Kiełbaskę pokrój na cienkie plasterki i smaż na małym ogniu przez kilka minut, aż będzie chrupiąca. Zdejmij z patelni i rozłóż na sałatce.
- Polej sałatkę sosem i aromatycznym tłuszczem z patelni. podawaj z pieczywem.