Pyszna sałatka z gotowaną krewetką i awokado. Idealna na kolację w towarzystwie butelki białego wina.

składniki:
- 1 awokado
- garść krewetek świeżych
- sałata lub rukola
- pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz, pieprz cytrynowy
- świeża kolendra
- olej lniany
przyrządzanie:
- Krewetki wrzucamy do gotującej się wody z dodatkiem soli i bazylii suszonej.
- Gotujemy około 3 minuty od momentu ponownego zagotowania się wody.
- Sałatę myjemy, pomidorki kroimy. Łączymy razem, polewamy olejem lnianym, posypujemy solą, pieprzem oraz pieprzem cytrynowym.
- Dodajemy krewetki i pocięte awokado. Posypujemy świeżą kolendrą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














