Halloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego. Grecy grillują go i podają w towarzystwie mieszanki sałat, z oliwą i ziołami. Oto pomysł na fit kolację!

składniki:
• 3 plasterki sera halloumi
• pestki dyni
• garść roszponki, rukoli, zwykłej sałaty
• 4 małe kromki pieczywa
• oliwa z oliwek
• sól, pieprz, zioła
przyrządzanie:
1. Grillujemy ser halloumi na patelni.
2. Na talerzu rozkładamy mieszankę sałat, dodajemy pestki dyni.
3. Całość lejemy oliwą z oliwek i przyprawiamy.
4. Kładziemy na sałacie serek halloumi.
5. Opiekamy w opiekaczu pieczywo.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













