Sałatka z jarmużem i masą zdrowych dodatków. Pysznie, zielono, fit! Tak lubimy!
składniki:
- 500 gramów świeżego jarmużu
- 4 jajka
- papryka czerwona
- 1 spore jabłko
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 spora łyżka miodu
przyrządzanie:
Wszystkie warzywa dokładnie wymyj, osusz. Z jarmużu usuń twarde łodyżki i porwij go na małe kawałeczki. Jaja nastaw i ugotuj je na twardo. Paprykę i jabłko pokrój jak lubisz, najlepiej na drobne kawałeczki.
Jajka obierz i pokrój na połówki.
Teraz czas na sos. Oliwa plus miód, przyprawy i musztarda dadzą ci piękny i pyszny sos.
Składniki umieść w ładnej misce i polej sosem. Dokładnie wymieszaj. Po 10 minutach podaj do obiadu lub zjedz solo.