Skomponowaliśmy sałatkę z komosy ryżowej, rukoli, awokado oraz orzechów ziemnych, prażonych na patelni.
składniki:
- 10 pomidorków koktajlowych
- porcja komosy ryżowej
- rukola
- pietruszka
- awokado
- można dodać łososia (ale nie jest to konieczne)
- pieprz cytrynowy
- sól
- skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek
- orzechy ziemne niesolone
- żurawina
przyrządzanie:
- Zaczynamy od ugotowania komosy ryżowej wg. instrukcji na opakowaniu.
- W tym czasie BLANSZUJEMY pomidorki.
- Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Na patelni PRAŻYMY orzechy.
- Rukolę łączymy z łyżeczką oliwy z oliwek, pieprzem cytrynowym, żurawiną suszoną oraz skórką z cytryny.
- Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy posiekaną pietruszkę.