Genialna sałatka z prostymi składnikami. Możesz wykonać ją w zaledwie kilkanaście minut. Jednak najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie komosy ryżowej. Instrukcję znajdziesz również TUTAJ.
składniki:
- porcja komosy ryżowej
- jarmuż
- awokado
- łyżeczka startej skórki z cytryny
- łyżka soku z cytryny
- kiełki
- pestki granatu
przyrządzanie:
- Wykonanie tej sałatki jest banalne. Jej sekret tkwi w odpowiednio ugotowanej komosie ryżowej. Jak to zrobić? TUTAJ sprawdzić instrukcję krok po kroku.
- Ugotuj więc komosę. Następnie jarmuż umyj i osusz.
- Rozgrzej suchą patelnię i dodaj jarmuż. Na bardzo małym ogniu podgrzewaj jarmuż, ale co chwilę mieszaj, do czasu, aż będzie chrupki jak chipsy.
- Teraz dodaj skórkę oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.
- Ugotowaną komosę połącz z jarmużem. Całość posyp pestkami granatu oraz kiełkami.
- Podawaj z pokrojonym awokado.