Genialna sałatka z prostymi składnikami. Możesz wykonać ją w zaledwie kilkanaście minut. Jednak najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie komosy ryżowej. Instrukcję znajdziesz również TUTAJ.

składniki: 
- porcja komosy ryżowej
 - jarmuż
 - awokado
 - łyżeczka startej skórki z cytryny
 - łyżka soku z cytryny
 - kiełki
 - pestki granatu
 
przyrządzanie:
- Wykonanie tej sałatki jest banalne. Jej sekret tkwi w odpowiednio ugotowanej komosie ryżowej. Jak to zrobić? TUTAJ sprawdzić instrukcję krok po kroku.
 - Ugotuj więc komosę. Następnie jarmuż umyj i osusz.
 - Rozgrzej suchą patelnię i dodaj jarmuż. Na bardzo małym ogniu podgrzewaj jarmuż, ale co chwilę mieszaj, do czasu, aż będzie chrupki jak chipsy.
 - Teraz dodaj skórkę oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.
 - Ugotowaną komosę połącz z jarmużem. Całość posyp pestkami granatu oraz kiełkami.
 - Podawaj z pokrojonym awokado.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














