Pyszna i zdrowa sałatka wzbogacona o pieczony bakłażan. Idealna dla wszystkich dbających o smukłą sylwetkę.
składniki:
- bakłażan
- 6 pomidorków koktajlowych
- słodka papryka
- natka pietruszki
- szczypior lub cebula
- oliwa z oliwek
- mozzarella
- sól
przyrządzanie:
Bakłażany myjemy i zapiekamy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Gdy bakłażany będzą miękkie wyjmujemy miąższ i zostawiamy do ostygnięcia.
Pomidorki kroimy w ćwiatrki lub ósemki, szczypior lub cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki również drobno siekamy. Gdy pieczony bakłażan ostygnie mieszamy wszystkie składniki doprawiamy solą i oliwą.
Kroimy mozzarelle i dodajemy do sałatki.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy