Jak wiecie jesteśmy miłośnikami wszelkiego rodzaju sałatek. Uwielbiamy testować nowe smaki, łączyć je i komponować pyszne dania. Dzisiaj skupiamy się na tuńczyku w puszce. Połączyliśmy rybę z orzechami i oliwkami. Jak wyszło? Sami przetestujcie.
składniki:
- tuńczyk w puszce
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
- orzechy włoskie, a jeszcze lepiej ziemne, najlepiej niesolone
- oliwki zielone lub czarne
- suszony rozmaryn
przyrządzanie:
Tuńczyka odcedzić z zalewy.
Zieleninę umyć, osuszyć, połączyć z łyżeczką oliwy z oliwek, pieprzem, solą.
Orzechy uprażyć na patelni wg. tych wskazówek –> http://palcelizac.pl/jak-uprazyc-orzechy-ziemne-na-patelni/
Oliwki pokroić na połówki.
Wszystko umieścić w misce i posypać suszonym rozmarynem.