Serowe rogaliki w najprostszym wydaniu. Wybierz swoje ulubione nadzienie i ciesz się przepisem z 1970 roku! Po upieczeniu możesz posypać rogaliki pudrem, albo polać płynną czekoladą.
 

składniki: 
- 25 dag białego sera
- 25 dag masła
- 25 dag mąki
- 2 łyżki majonezu
- Nadzienie: nutella lub dżem
przyrządzanie:
- Dodatek majonezu sprawi, że rogaliki będą chrupkie, jak nigdy wcześniej.
- Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, zagnieść ciasto, wstawić na godzinkę do lodówki.
- Następnie rozwałkuj ciasto, tak aby utworzyło się koło. Potnij na trójkąty, nałóż niewielką ilość nadzienia.
- Trójkąty zwiń i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni około 30 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














