Sezon na śliwki trwa od końca lipca do października! W tym okresie warto je wykorzystać w naszej kuchni. Zarówno do dań głównych, jak i do deserów. Poznajcie ciekawostki dotyczące tego owocu.
Zobacz też: Szparagi z krewetkami
4. Śliwki nie dla każdego!
Śliwki nie są polecane osobom mającym problemy z trzustką i wątrobą, ponieważ nie są dobrze tolerowane przez te narządy.
Na kolejnej stronie więcej o śliwkach
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















