- 4 płaty matiasów solonych
- 4 buraki
- 4 marchewki
- 2 cebule
- 4 jajka
- 1 malutki majonez
- natka pietruszki
- pieprz
- oliwa z oliwek lub olej
Wszystkie składniki poukładać warstwami: pierwsze pokroić matiasy przyprawić pieprzem i odrobiną oliwy i ułożyć na spodzie naczynia, druga warstwa to cebula pokrojona w kostkę, trzecia warstwa to ugotowane starte buraki na szerokich oczkach, nastepna to ugotowana marchew starta tak samo jak buraki, potem tak samo jajka, wszystko przykryte warstwą majonezu i na końcu posypane pietruszką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













