Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Słodka przekąska

Kruche ciasteczka, słodkie cukierki czy delikatne wafelki – każdy ma swoją ulubioną słodką przekąskę. W końcu wszyscy ulegamy drobnemu łakomstwu i dajemy się skusić na małe co nieco, prawda? Polscy producenci oferują naprawdę bogaty wybór słodyczy; warto zwrócić uwagę na te z nich, które posiadają certyfikat programu „Doceń polskie”. Godło to przyznawane jest na podstawie ocen pięcioosobowej Loży Ekspertów. Certyfikat zdobywają wyłącznie te wyroby, którym Loża przyzna wysokie noty. Oceniane aspekty to smak, wygląd i stosunek jakości wyrobu do jego ceny. Godło programu mogą zdobyć jedynie produkty związane z naszym krajem; wytwarzane wg tradycyjnej receptury lub co najmniej produkowane w naszym kraju. Poznaj część wyrobów nagrodzonych certyfikatem „Doceń polskie”. Pełne zestawienie wyróżnionych produktów jest dostępne na blogu programu, pod adresem http://blog.docenpolskie.pl/produkty-z-docen-polskie. Coś do pochrupania Słomka ptysiowa produkowana przez ZPC Brześć to mała słodka przekąska, którą można się zajadać przy kawie lub herbacie. Zamoczenie jej w w napoju sprawia, że słomka bardzo szybko chłonie jego aromat i zyskuje nowy, ciekawy smak. Chrupaki lubelskie firmy VITAGRO są produkowane z pszenicy durum oraz oleju sojowego. Chrupaki dobrze komponują się zarówno z lodami, jak i bitą śmietaną, konfiturami lub miodem. Ciasteczka: z nadzieniem, w polewie i marmoladą Wśród produktów z oferty firmy LAMBERTZ Polonia znajdziemy m.in. ciasteczka Vital (przysmaki produkowane z mieszanki ziaren, orzechów i rodzynek) oraz Pierniki w czekoladzie z trzema rodzajami nadzienia owocowego (śliwkowym, z czerwonej porzeczki oraz z nadzieniem morelowo-jabłkowym). Miłośnicy małych, kruchych ciasteczek powinni poszukać w sklepach wyrobów RSP Złotokłos. Firma oferuje m.in. Ciasteczka z orzechami i Deserowe w polewie oraz Ciastka słoneczniki z marmoladą. Dla miłośników klasyki Śliwki Nałęczowskie – kandyzowane śliwki w kremie kakaowym, oblane deserową czekoladą, wytwarzane w Firmie Cukierniczej „Solidarność” od pięćdziesięciu lat według tradycyjnej receptury. Opatowskie krówki – tradycyjny wyrób produkowany w świętokrzyskiej mleczarni od blisko 30 lat według tej samej, oryginalnej receptury i niezmienionej metody. Słodki specjał jest w dużej mierze wytwarzany ręcznie. Krówki z Opatowa mają specyficzną, lekko ciągliwą konsystencję, która przechodzi w delikatną kruchość. Krówki wyróżniają się także charakterystyczną „łezką” w środku. * * * Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Program „Doceń polskie” ma na celu promocję wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.