Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Słodki chlebek z AWOKADO

Chlebek bananowy podbił nasze stoły i podniebienia już dawno. Teraz czas na coś jeszcze zdrowszego! Zielony, wilgotny, bardzo wciągający chlebek z awokado! Słodka pokusa, idealna na śniadanie! Skusisz się?      

składniki:
 

  • pół szklanki cukru
  • 1 duże jajo
  • 1 spore, dojrzałe awokado
  • łyżka soku z limonki lub cytryny
  • 1 szklanka mąki
  •  pół łyżeczki proszku do pieczenia
  •  pół łyżeczki sody oczyszczonej
  •  spora łyżka cynamonu
  • szczypta soli
  • pół kostki masła w temperaturze pokojowej

przyrządzanie:

  • Zacznij od nastawienia piekarnika na temperaturę 160 st. C ogrzewanie góra- dół
  • Małą formę do pieczenia wysmaruj dowolnym tłuszczem, oprósz mąką
  • Przesiej mąkę, dodaj do niej proszek, cynamon, sól, sodę oczyszczoną- wszystkie sypkie składniki. Wszystko zamieszaj łyżką.
  • Teraz zabierz się za mokre składniki chlebka. Masło i cukier potraktuj mikserem, a do uzyskania puszystej jak chmurka masy. Następnie wbij jajo, rozgniecione widelcem na papkę awokado, wanilię, wyciśnięty sok z limonki.
  • Wszystkie odłóż mikser i łyżką, bardzo delikatnie mieszaj składniki do połączenia, po tym czasie wsypuj małymi porcjami suche składniki chlebka. Mieszaj powoli. UWAGA! Ciasto ma bardzo gęstą konsystencje, to normalne, nie obawiaj się!
  • Teraz gdy ciasto jest już gotowe, wlej je do formy i ustaw na 40 minut. Gdy skórka zbrązowieje, zrób test suchego patyczka.
  • Jeśli lubisz gotowy placek posyp uprażonym na patelni słonecznikiem lub zwykłym kakao. Smaruj dżemem lub masłem orzechowym, posyp ziarnami.