Bataty to słodkie ziemniaki, które z powodzeniem można wykorzystać do zapiekanek, zup, sałatek, albo zrobić z nich przystawkę. Przekonaj się, jakie są pyszne!
składniki:
3 duże bataty
3 ząbki czosnku
1 łyżka oregano
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
przyrządzanie:
- Ziemniaki obieramy, kroimy w łódeczki, posypujemy solą, dodajemy oliwę i oregano.
- Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
- Bataty pieczemy przez 25-30 minut.
ZOBACZ TEŻ: Tort szpinakowy na słodko
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














