Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Snikers

Wyśmienite ciasto snikers doskonale nadaje się na przyjęcia rodzinne i nie tylko. Doskonale komponuje się z herbatą lub kawą.

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 7 jajek

Przygotowanie:

 Ubić sztywną pianę, dodawać cukier na przemian z żółtkami. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut.

 

Ciasto orzechowe

Skladniki:

 

  • 25 dag orzechów grubo pokrojonych
  • 5 białek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki zwykłej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

 Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijając. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut. 

Składniki:

  •  1,5 szklanki mleka
  • cukier waniliowy
  • 5  żółtek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • niepełną szklanką cukru

Przygotowanie:

1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym,  5 żółtek utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko zalać gorącym mlekiem , gotować aż zgęstnieje stale mieszając, aby nie przypalić. 30 dag margaryny utrzeć dodając po łyżce kremu z żółtek. Gotową masę podzielić na 2 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. 
Biszkopt przeciąż na połowę. Na dolną część dać białą masę, na to ciasto orzechowe a na nie masę kakaową. Przykryć biszkoptem polać polewą.

Składniki:

  •  3 łyżki cukru 
  •  łyżki wody przegotowanej
  • 5 dag margaryny
  • 3 łyzki kakao

Przygotowanie:

 Wszystko zagotować, stale mieszając.