Ten sos używamy do wielu dań, ale najbardziej lubimy go w towarzystwie mięsa oraz gołąbków. Jest banalny do przygotowania i składa się z podstawowych składników. Za to smakuje wyją w wersji na ostro.

składniki:
- 3 duże pomidory
- 2 cebula
- 2 ząbki czosnku
- w czerwona papryka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- pieprz
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka oregano
przyrządzanie:
>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














