Pyszny, delikatny sos szczypiorkowy. Idealny do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych.

składniki:
- 250 ml śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Do śmietany dodać majonez, szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem schłodzić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














