Zupa, która syci, jest zdrowa i przede wszystkim - idealna dla wegetarian. Myślicie, że zupą bez dodatku mięsa nie da się najeść? Zmienicie zdanie jeżeli wypróbujecie ten przepis. WARTO!

składniki:
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku 1 – 2 papryczki jalapeño lub inne, bez pestek olej
- 2 łyżeczki papryki wędzonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki suszonego oregano 1/4 łyżeczki suszonego tymianku szczypta cynamonu
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 2 puszki białej fasoli 2 puszki czerwonej fasoli 3 szklanki bulionu 1 -2 łyżki sosu sojowego
- 1 – 2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny sól oraz: garść kolendry
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














