Starodawna receptura na syrop z cebuli wzbogacona o uzdrawiające przyprawy: goździki, cynamon, kurkumę. Jeśli męczy was kaszel mokry lub suchy, albo zwyczajnie chcecie popracować nad odpornością ten przepis jest prosty, naturalny i skuteczny!

składniki:
- 4 duże, białe cebule, obrane ze skórki
- 5 łyżek płynnego miodu, np. lipowego
- 6 goździków
- 1 laska cynamonu, podziel na pół
- łyżeczka kurkumy
przyrządzanie:
- Na dno słoika nalej miód, około 1 łyżeczki
- Obraną cebulę posiekaj najdrobniej jak się da
- Połóż na miód jedną porcję cebuli i ponownie polej ją miodem, dodaj goździka, szczyptę kurkumy
- Układaj w słoiku kolejne warstwy dobrze je ugniatając, a w środek włóż laskę cynamonu
- Na ostatnią warstwę cebuli nałóż grubą warstwę miodu i przykryj słoik gazą lub chusteczką
- Odstaw w ciepłe miejsce na całą noc
- Następnie trzymaj na parapecie i codziennie dociskaj składniki łyżką
- Syrop wytworzy się już po kilku godzinach, ale najbardziej cenne właściwości ma po tygodniu
- Przechowuj do 3 tygodni
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














