Oryginalny przepis na lekkie szaszłyki z rybą i warzywami.

składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cukinia
- 12 pomidorków koktajlowych
- 40 dag filetów z ryby białej
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki sezamu
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka szczypiorku
- plasterki cytryny
przyrządzanie:
Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić w kostkę. Cukinię oczyścić, pokroić na kawałki. Opłukać pomidorki. Rybę pokroić w małą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu. Na patyczki od szaszłyków nadziewać na przemian: pomidorek, ziemniak, kawałek cukinii oraz ryby. Szaszłyki smażyć na oleju 5 minut, obracać od czasu do czasu. Na koniec oprószyć solą i pieprzem. Posiekać szczypiorek. Przełożyć na półmisek, posypać sezamem i szczypiorkiem. Podawać z cytryną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














