Oto najlepsze pod słońcem szparagi. Z kozim serem i aromatycznym, świeżym oregano. Musisz spróbować!

składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- cukier
- sól
- kozi ser
- pieprz
- szynka parmeńska
przyrządzanie:
- Szparagi obieramy (urywamy ich zdrewniałe końce), myjemy.
- Szparagi gotuję przez 6 minut w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli.
- Gorące szparagi obijam szynką i kozim serem. Przykrywam pokrywką, aby ser się roztopił.
- Posypuję świeżym oregano i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














