Przepis kulinarny na zdrowe i smaczne danie wegetariańskie. Wypróbuj szparagi z sosem pomidorowym.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 10 dag.szparagów
na sos:
- 4 obrane i pokrojone w kostkę pomidory
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki octu balsamicznego
- łyżka oliwy z oliwek
- kieliszek czerwonego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
Wykonanie przepisu kulinarnego:
Szparagi obrać i gotować 4 minuty. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i trzymać w nagrzanym piekarniku. Zrobić sos: cebulę zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i pomidory.Poddusić, dodać ocet balsamiczny i czerwone wino.Oprószyć solą i pieprzem. Szparagi ułożyć na talerzach i polać przygotowanym sosem.