Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych którzy uwielbiają szparagi i na tych, którzy je uwielbiać będą
Podobno atak zimy w maju sprawił, że z zielonymi (dla wielu najlepszymi) szparagami jest stosunkowo krucho.
Ale z drugiej strony – wystarczy odbyć szybką wycieczkę do Niemiec lub Czech albo… co lepszych delikatesów.
Kiedy już zdobędziemy zielony lub biały przedmiot pożądania, szykujmy się do roboty. A jest co robić! Koniecznie wypróbujcie KREMOWĄ ZUPĘ SZPARAGOWĄ, zróbcie sobie SAŁATKĘ Z RUKOLĄ I SZPARAGAMI, poszalejcie po włosku przygotowując TAGIATELLE Z ZIELONYMI SZPARAGAMI. Jeśli zachowaliście w zamrażalniku grzyby, koniecznie spróbujcie SZPARAGI Z GRZYBAMI I SEZAMEM. A jeśli nie macie za dużo czasu, a chcecie zjeść coś konkretnego i smacznego, sięgnijcie po sprawdzoną FRITATTĘ ZE SZPARAGAMI.