Tarta gruszkowa z budyniowym kremem. Pyszna osłoda, do kawki i herbaty idealna.
składniki:
Ciasto:
250 g mąki krupczatki (ew. tortowej)
100 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie:
1 szklanka kwaśnej śmietany 12 lub 18%
5 łyżek cukru
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1 jajo
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 duże gruszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















