Pięknie wyglądająca krucha tarta z białą czekolada i żurawiną. Idealna na święta.
składniki: 
- 300g mąki tortowej, typ 450
 - 150g zimnego masła
 - 100g cukru pudru
 - 3 żółtka
 - 250g białej czekolady (2 i 1/2 tabliczki)
 - 100g śmietany 30 lub 36% tłuszczu
 - 50g miękkiego masła
 - szczypta soli
 - opcjonalnie – aromat waniliowy, rumowy lub migdałowy
 - zamrożone owoce żurawiny (polskiej drobnej lub wielkoowocowej)
 - kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowa
 
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















