Przepis na sałatkę tęczową z warzyw i serem feta, znakomita dla wegetarian i na wieczorne spotkania.
Składniki:
- mała dynia
- dwie czerwone papryki
- szpinak
- garść orzechów włoskich
- dwie filiżanki pokrojonych pieczarek
- 60 g ser feta
- 1/2 filiżanki oliwy z oliwek
- 1/3 filiżanki czerwonego wina
Przygotowanie:
Na patelni podsmażyć paprykę. Gdy stanie się miękka, dodać pokrojoną w kostkę dynię i pieczarki. Gdy dynia zbrązowieje, zdjąć patelnię z ognia. Dodać ser feta. Orzechy podsmażyć na patelni, a następnie połączyć z resztą składników i szpinakiem. Polać oliwą z oliwek i czerwonym winem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













