Zapiekana tortilla to meksykańska potrawa, która świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska podawana na przeróżne sposoby. Najlepiej smakuje w połączeniu z ulubionymi warzywami, dużą ilością sera oraz pysznym sosem. To danie, które urozmaici spotkania z przyjaciółmi, z powodzeniem zastępując kolorowe kanapki, koreczki, pizzę, czy innego rodzaju popularne przekąski.
składniki:
- 2 pszenne placki tortilli (np. marki Sandra)
-
½ puszki kukurydzy (np. marki Sandra)
-
1 główka sałaty lodowej
-
8 pomidorków cherry
-
1 czerwona papryka
-
1 czerwona cebula
-
4 łyżki przyprawy chilli
-
4 łyżki majonezu
-
3 łyżki jogurtu naturalnego
-
2 przeciśnięte ząbki czosnku
-
1 mała łyżeczka oregano
-
sól i pieprz
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















