Oto jeden z najprostszych przepisów na tradycyjne danie - kotlety z ziemniaków.

składniki:
- kilogram ziemniaków
- mąka ziemniaczana
- 3 łyżki mąki pszennej
- jedno jajo
- bułka tarta
przyrządzanie:
- Zaczynamy od ugotowania ziemniaków.
- Gotowe ziemniaki ubijamy, odstawiamy do wystygnięcia.
- Ziemniaki dzielimy na cztery równe części,
- Jeną z część usuwamy na bok i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, taką ilość, aby była na równo z pozostałymi częściami ziemniaków.
- Dodajemy pozostałe składniki plus wcześniej usunięte ziemniaki.
- Z masy ziemniaczanej formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż powstanie chrupiąca skórka.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














