Strudel z jabłkami to bardzo popularne ciasto szczególnie w Austrii i Niemczech. Trochę podobne do naszej szarlotki, ale zupełnie inne. Musicie go spróbować.
składniki:
- 250g mąki pszennej typu 550
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka octu
- 100ml mleka
- ok. 1,5kg jabłek
- 3 łyżki rumu
- 100g cukru
- 70g bułki tartej
- 50g masła
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















