Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Turek Kozi

Korzyści jakie płyną ze spożywania koziego mleka zna każdy. Jest ono cennym produktem zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Na rynku pojawił się też ser świeży Turek Kozi. Posiada on kremową konsystencję oraz lekko słonawy, delikatny smak mleka koziego. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kanapek, tostów i sałatek.

Nowość! Turek Kozi
Delikatny serek do smarowania dla całej rodziny
100% mleka koziego

Marka Turek, znaczący producent serków twarogowych, poszerza swoją bogatą ofertę o nowy ser świeży Turek Kozi: serek do smarowania o delikatnym smaku mleka koziego. Zawiera mniej laktozy niż sery z mleka krowiego, dlatego zalecany jest dla alergików i dzieci jako alternatywa dla produktów z mleka krowiego.

Wyroby na bazie mleka koziego, w tym ser kozi, są doskonałym zamiennikiem mleka krowiego, zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Mleko kozie jest bowiem łatwiej przyswajalne przez organizm i nie powoduje uczuleń. Zawiera też mniej tłuszczu, więcej wysokoprocentowego białka, witamin i soli mineralnych (głównie wapnia, fosforu i potasu), dlatego jest znacznie częściej polecane przez dietetyków niż mleko krowie.

Serek Turek Kozi to polski produkt o wysokiej wartości odżywczej, bez konserwantów, wytwarzany w 100% z mleka koziego. Ma kremową, aksamitną konsystencję, delikatny, lekko słonawy smak i łagodny aromat świeżego serka.

Turek Kozi wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem lub krakersami, a także w formie przekąski podanej na ciepło, na przykład na tostach, z dodatkiem szczypiorku lub jako dodatek do sałatki.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 652 kJ /157 kcal
białko 9,3 g
węglowodany 4,0 g
tłuszcz 11,5 g

Producent: Mleczarnia Turek, Zakład w Głubczycach.

Turek dostępny jest w super- i hipermarketach, jak również w mniejszych sklepach na terenie kraju.

Cena sugerowana: 5,95zł/150g