Tydzień marchewkowy trwa! Mało kalorii, dużo minerałów, mnóstwo witaminy A, B1, B2, PP, KK. Marchewka króluje na naszych talerzach w tym tygodniu. Dorzucamy ją do zup, kremów, sosów, koktajli, ciastek, zapiekanek, dodatków.

składniki:
- 3 marchewki
- miód kwiatowy
- sól morska gruboziarnista
- szczypta imbiru
- pieprz świeżo mielona
- mieszanka ostrych przypraw
przyrządzanie:
- MARCHEW obieramy w specjalnej maszynce, aby powstał tzw “marchewkowy makaron”.
- Miód łączymy z przyprawami.
- Na folii do pieczenia układamy marchewkowy makaron i polewamy go mieszanką z miodu i przypraw.
- Całość zapiekamy około 6 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














