Kolejny tydzień wakacji, kolejne wyzwanie w naszej redakcyjnej kuchni! Zaczynamy #tydzieńJABŁKOWY! Mnóstwo przepisów z jabłkiem w roli głównej, ale także podpowiedzi i ciekawostki będą czekały na Ciebie każdego dnia na PalceLizac.pl. Dzisiaj przepis na zupę z jabłek z dodatkiem cynamonu.
składniki:
- 2 jabłka
- 2 szklanki wody
- opakowanie jogurtu naturalnego - 140 g
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżki cukru brązowego
przyrządzanie:
- Wodę gotujemy, dodajemy cukier, cynamon, obrane jabłka.
- Całość gotujemy 15 minut.
- Następnie miksujemy za pomocą blendera i powoli dodajemy jogurt.
- Doprawiamy sokiem z cytryny i ewentualnie stara skórą z cytryny.