Przepis na kurczaka po bawarsku, dla czterech osób. Czas przygotowania: 45 minut. Polecamy! Sprawdź ten przepis!
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
Niezbędne produkty:
4 udka z kurczaka
200g mielonego mięsa wieprzowego
100g korniszonów
1 cebula
3 łyżki oleju
Produkty Kamis:
3-4 łyżki Musztardy bawarskiej
1 łyżka Majeranku
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżka Papryki słodkiej
Sól morska w młynku
Pieprz czarny mielony
Wyjąć kości z ud kurczaka. Mięso posmarować musztardą wymieszaną z papryką i olejem.
Wieprzowinę doprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, dodać korniszony. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, następnie piec 25 min w temp. 160 st.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













