Firma Jawo, od lat specjalizująca się między innymi w ręcznej produkcji pierogów, proponuje konsumentom kolejny, smakowity produkt – Uszka z mięsem. Maleńkie pierożki, przygotowywane według tradycyjnej, staropolskiej receptury nadziewane są farszem z mięsa wołowo-wieprzowego. Delikatne ciasto uszek jest miękkie, jednak nie rozgotowuje się, tworząc wraz z nadzieniem wyborną kompozycję smakową. Drobne pierożki podawać można jako dodatek do tradycyjnego barszczu czerwonego, ale również i rosołu. Uszka z mięsem Jawo stanowić mogą także bazę śródziemnomorskich, fantazyjnych sałatek lub wszelkiego rodzaju sycących zapiekanek – będą z pewnością ciekawym urozmaiceniem domowego menu. Przygotowanie uszek jest niezwykle proste. Wystarczy zamrożony produkt wrzucać partiami na 3 l osolonego wrzątku i gotować przez ok. 14 minut; pierożki będą delikatne i sprężyste. Kolorowe, estetyczne opakowanie Uszek z mięsem starczy na obiad dla całej rodziny wraz z dokładką. Dowodem na wysoką jakość produktów Jawo są przyznane wyróżnienia i certyfikaty, m.in. znak ,,Poznaj Dobrą Żywność”. Marka: Jawo Opakowanie: 450 g Cena: ok. 7,80 zł
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













