Połączenie czekolady z kokosem w jednym cieście to poezja smaków. Deser jest miękki, rozpływa się w ustach i uwaga - uzależnia!
![close up of fresh baked coconut cake,shallow depth of field](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2016/04/Depositphotos_45443079_m-2015-1.jpg)
składniki:
- 2 szkl mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 3/4 szkl cukru
- 0,5 szkl oleju
- 1 szkl mleka
- 3 jajka
- 2 szkl mleka
- 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej
- 150 g wiórków kokosowych
- 0,5 szkl cukru
- 100 g czekolady gorzkiej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki wody
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>