Wielkimi krokami zbliżają się Walentynki, a skoro droga wiedzie przez żołądek do serca, naturalnym pomysłem jest przygotowanie czegoś wyjątkowego dla najbliższej osoby. Idealną propozycją będzie naked cake, czyli apetyczny tort, w którym warstwy ciasta przełożonego kremem pozbawione są lukrowej otoczki. Bogato zdobiony soczystymi owocami i otoczony elegancką gałązką rozmarynu wierzch tortu z pewnością zrobi wrażenie na naszej drugiej połówce.
składniki:
- śmietanka słodka 36% - 500 ml
- serek mascarpone – 500 g
- cukier puder – 6 łyżek
- laska wanilii – ½ sztuki
- świeże maliny – 300 g
- borówki amerykańskie – 300 g
- spody tortowe ciemne (np. od Dan Cake) – 3 sztuki
- gałązki rozmarynku (do dekoracji)
- cukier puder (do dekoracji)
- herbata earl grey – 1/2 filiżanka
- sok z połówki limonki
- sok z połówki pomarańczy
przyrządzanie: