Pudding waniliowy można jeść samodzielnie lub z dodatkiem likieru. Wspaniale będzie również smakować w towarzystwie bitej śmietany i wiórków czekoladowych.

składniki:
- ½ szklanki cukru
- 3 łyżki mąki
- jajko
- 2 żółtka
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- kieliszek likieru
przyrządzanie:
- Pudding przygotujemy w kąpieli wodnej.
- W górnej misce wymieszaj pół szklanki cukru, 3 łyżki mąki, szczyptę soli.
- Dodaj 1 jajko i dwa żółtka. Dokładnie wymieszaj.
- Cały czas mieszaj i powoli wlej mleko.
- Zdejmij z ognia i dodaj cukier waniliowy.
- Gotowy pudding owiń folią i pozostaw do wystygnięcia. Podawaj z likierem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













