Wegetariańskie burgery w wersji mini nie tylko efektownie wyglądają, ale przede wszystkim są bardzo zdrowe. Oto propozycja nie tylko dla wegetarian!
składniki:
- bułeczki
- 1 pomidor
- ogórek zielony
- rukola
- mrożony groszek zielony
- jajko
- sól
- pieprz
- czosnek
przyrządzanie:
- Bułeczki przez kilka minut pieczemy w piekarniku, aż będą chrupiące
- Warzywa kroimy w plastry
- Groszek wrzucamy do wrzątku na kilka minut. Wyciągamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pieprz, sól i jajko.
- Formujemy małe kotleciki i smażymy na oliwie z oliwek.
ZOBACZ TEŻ: CHANA MASALA: posmakuj kuchni indyjskiej
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














